Medlem af Dansk Psykolog Forening Aut. psykolog i Århus Tina Krog,
specialist i psykoterapi og klinisk psykologi
Tilbage

Angst

De forskellige former for angst kan behandles effektivt med progammer for hver enkelt lidelse.
Jeg arbejder med at ændre de tanker og den adfærd, der er med til at skabe og vedligeholde angsten. Vi kan både arbejde med større indsigt og med at udvikle nye at tænke og handle på. Det gør det muligt at mindske eller helt overvinde angsten.

Angst og frygt er følelser, som alle mennesker kender til i større eller mindre grad. Følelsen er en naturlig og sund reaktion på fare, der gør os i stand til at mobilisere alle vores kræfter og handle effektivt i en farlig situation.
Nogle mennesker oplever imidlertid angst uden at der er fare på færde. Her er oplevelsen meget ubehagelig, overvældende, uforståelig og ukontrollabel.
Angsten kan hæmme ens lyst til livet alvorligt, og kan gøre det vanskeligt at foretage de ting, man gerne vil. I sværere tilfælde invaliderer det ens arbejdsliv, familieliv og det sociale live.
Angste mennesker isolerer sig ofte i tiltagende grad for at undgå angsten.

Der findes forskellige former for angst:
- Socialfobi er stærk angst i samværet med andre mennesker. Angsten opstår ud fra en forestilling om, at man kommer til at opføre sig på måder, som andre vil se ned på.
- Panikangst er kendetegnet ved voldsomme uventede angstanfald. Personer, der lider af panikangst er både angste for anfaldene og for, at anfaldene er tegn på, at de lider af en alvorlig sygdom eller er ved at blive sindssyge. I en del tilfælde udvikles angst for bestemte steder, hvor anfaldene tidligere er forekommet. Tilstanden kan udvikle sig til agorafobi, der betyder, at man ikke tør gå uden for hjemmet.
Generaliseret angst er karakteriseret ved bekymring over hverdagsbegivenheder og fremtidige hændelser, der er overdreven i forhold til realiteterne. Angsten er temmelig konstant tilstede.
Tvangslidelser er kendetegnede ved tilbagevendende tvangstanker og tvangshandlinger, hvor tankerne er ufrivillige forestillinger, og handlingerne er adfærd, der skal hindre en frygtet men usandsynlig begivenhed.

Psykolog Tina Krog Århus C

Psykolog Tina Krog - Ryesgade, 9, 2.th.- 8000 Aarhus C - Tlf. 6133 9324 - psykolog@tinakrog.dk
Individuel terapi, par-terapi, gruppeterapi, supervision og coaching